In memoriam

Muppet

Mijn eerste fretje Muppet heb ik helaas op 1 juli 2001 moeten laten inslapen, hij is ruim 6 jaar geworden, wat eigenlijk veel te jong is voor een fret, maar door zijn vele ziektes was het helaas niet anders. Muppet had een vergroot hart, hartritmestoornissen, insulinomen en nierinsufficiëntie. Het ontdekken van zijn hartproblemen heeft helaas erg lang geduurd, zie ook dierenartsen en ziektes.
muppet
Muppet (geboren 9 februari 1995; ingeslapen 1 juli 2001)

Cleo

Helaas heb ik op 2 juli 2003 afscheid moeten nemen van Cleo omdat zij een kaaktumor bleek te hebben die niet meer operabel was. Cleo is een goed voorbeeld hoe hard fretten voor zichzelf zijn. Ze heeft tot een week voor haar dood nog brokjes gegeten, terwijl de kaaktumor al 95 % van haar linker onderkaak weggevreten had.
cleo
Cleo ( geboren 3 september 1998; ingeslapen 2 juli 2003)

Ramona

Veel te snel na het overlijden van Cleo heb ik ook afscheid moeten nemen van Ramona. Zij had in verband met haar verleden behoorlijk last van stress. Hoogstwaarschijnlijk heeft de extra stress na het overlijden van Cleo een galwegobstructie veroorzaakt. Hier is zij helaas op 26 juli 2003 aan overleden.
ramona
Ramona (geboren 20 september 2000; overleden 26 juli 2003)

Freggle

Freggle is mijn 1e fretje die ik heb moeten laten inslapen omdat hij ‘gewoon oud’ was. Van Freggle had ik nooit gedacht dat hij oud zou worden, maar hij is mijn 1e fret die 8 jaar geworden is. Zo zie je maar weer, je weet het nooit van te voren. Een hele lange tijd leek het erop dat zijn achterpootjes een keer te zwak zouden worden om zichzelf te dragen, maar zijn voorpootjes waren hem uiteindelijk voor. Op een ochtend waren zijn voorpootjes totaal verlamd. Freggle zelf was nog de vrolijkheid zelf, maar zonder werkende voorpootjes kom je natuurlijk nergens en heb ik Freggle dus moeten laten gaan.
freggle
Freggle (geboren 23 mei 1999; ingeslapen 24 augustus 2007)

Tefka

Van Teffie kan ik helaas niet zeggen dat ze oud heeft mogen worden, maar op zich heeft ze toch nog een redelijke leeftijd mogen bereiken. Tefka was een fretje van de extremen. In de zomer was ze een mager skelet (echt eng mager), maar in de winter veranderde ze weer in een dikke beer. We hebben nooit kunnen vinden waarom ze in de zomer zo mager werd, maar ik vermoed dat er wel altijd iets gezeten heeft. Op een dag bleek haar buik vol met kankergezwellen te zitten waar niets tegen te doen was. Deze gezwellen ontwikkelden zich heel snel, dus niet veel later heb ik ook haar moeten laten gaan.
tefka
Tefka (geboren 27 mei 2001; ingeslapen 12 Augustus 2008)

Gipsy

Gipsy heeft gelukkig een behoorlijke leeftijd mogen bereiken van bijna 9,5 jaar oud! Ze at al sinds langere tijd geen brokjes meer en leefde daarom uitsluitend op Instant Diet en een trits medicijnen. Het was te merken dat ze regelmatig last van haar maag had en daarbij misselijk was. Verder liet ze weinig ouderdomsverschijnselen blijken. Op 11 juli is ze acuut zeer ziek geworden, waarop ik besloten heb niet met haar te gaan aanmodderen, maar haar toch te laten inslapen.
gipsy
Gipsy (geboren ±2 februari 2002; ingeslapen 11 juli 2011)

Vixen

Na het inslapen van Gipsy had ik het gevoel dat Vixen snel zou volgen. Als zusjes waren ze onafscheidelijk. Toch heeft Vixen zich prima kunnen vermaken zonder zusje. Uiteraard kreeg ze een hoop extra aandacht. Vixen at net net zoals haar zusje al tijden geen brokjes meer en leefde van de Instant Diet. Vixen had echter wel behoorlijk wat zichtbare ouderdomskwalen, waaronder hartproblemen. Door de hartproblemen hield ze ook vocht vast. Hiervoor kreeg ze vochtafdrijvers, maar uiteindelijk werd toch duidelijk dat het beter was haar de rust te geven die ze verdiende. Vixen is 4 maanden na haar zusje op 11 november 2011 ingeslapen, op ruim 9,5 jarige leeftijd.
vixen
Vixen (geboren ±2 februari 2002; ingeslapen 11 november 2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *