Foto's maken

 

Dit is ook een zeer groot probleem voor mensen die al jaren fretten hebben....

 

Een normale foto van fretten is heel lastig te maken. Ik ben dan ook heel erg blij met het tijdperk van de digitale camera!

Fretten en foto's is nou niet echt een goede combinatie, die monsters blijven namelijk echt niet stil zitten en zullen vaak alleen de perfecte houding aannemen op het moment dat jij niet je fototoestel bij de hand hebt. Aan de andere kant is het maken van frettenfoto's ook een goede manier om te trainen of je een beetje rustig kunt blijven wanneer iets niet goed lukt ;o))

 

Er zijn wel mensen die het voor elkaar krijgen om heel veel fantastische foto's te maken van hun fretten, maar je moet mij echt niet vragen hoe ze dat doen. Ik klik gewoon een end raak en hoop dat er wat leuks tussen zit, gelukkig heb ik  een digitale camera, dus ik hoef niets uit te geven voor rolletjes. Voor foto's op ooghoogte zet ik mijn fretten meestal op de bank zodat ik toch een beetje afstand kan nemen, zonder dat ze hun neus in de lens kunnen steken. Als je op de grond gaat liggen met de camera gaat dat namelijk zeker gebeuren :o))

 

Hieronder kun je een voorbeeld bekijken over wat er over het algemeen gebeurt als je een foto wilt maken van één van je fretten. De ster in dit filpmje is Freggle, die over het algemeen toch vrij rustig was. Tja, dat is dus het effect van een camera op fretten ;o))

 

Zelfs fotogenieke fretten zoals Tefka protesteren ook wel eens als hun haar niet goed zit :o))

 

 

Wat dan toch weer het leuke is dat een in eerste instantie mislukte foto erg leuk kan uitpakken :o))

 

 

 

Laatst bijgewerkt op 21-02-2010
© Elizabeth Riphagen