de fret als huisdier

De fret als huisdier – ter overweging

Een fret is echt een heel leuk dier om als huisdier te hebben! Maar… Zoals je gelezen hebt kun je wel tegen heel wat dingen aanlopen die ook wat minder leuk zijn. Ook heeft niet iedereen het geduld om een fret te houden. Je zal toch een bepaald soort humor moeten hebben, anders ben je binnen de kortste keren overspannenĀ šŸ˜‰

Denk er dus goed over na voordat je aan fretten begint. Het is namelijk te hopen dat ze de eerst komende 8 jaar tot heel misschien zelfs 12 jaar je huis onveilig zullen maken. Jij bent verantwoordelijk voor het dier. Een fret kan niet voor zichzelf zorgen, dus die zorg is voor jou.

Een ziek dier kan natuurlijk ook een grote kostenpost zijn, hou daar ook rekening mee. Hou er ook rekening mee dat er te weinig dierenartsen zijn die echt verstand van fretten hebben. Dit betekent dat de kans aanwezig is dat je voor een juiste behandeling naar een specialist moet, omdat je eigen dierenarts je niet verder kan helpen. Vaak heb je daarbij te maken met een lange reistijd, omdat er in Nederland helaas niet veel frettenspecialisten zijn. Mijn ervaring hiermee is overigens dat ik liever 1 keer naar een specialist rijd en daarna weet hoe of wat, dan dat ik 10 keer zonder resultaat naar de dierenarts om de hoek ga.

Mocht je een fret hebben aangeschaft en het valt je toch tegen, laat het dier dan absoluut niet los in de vrije natuur!! De fret is namelijk een gedomesticeerd dier en zal niet overleven in de natuur. Sommige fretten krijgen het wel voor elkaar een prooi te doden, maar daarna weten ze niet wat ze ermee moeten. Uiteindelijk gaan ze dan dus dood van de honger. Mocht je dus vanwege omstandigheden een ander adres voor je fret zoeken, kun je het beste terecht bij een frettenopvang. Zij zullen er dan voor zorgen dat je fretje weer goed terecht komt.

Hopelijk is bovenstaande tekst niet voor jou van toepassing en ga je samen met je fretten heel veel jaren van gezelligheid en lol tegemoet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *